Re-solucions i serveis

133 establiments de Barcelona, més verds gràcies a PIMEC i Rezero

En el marc del projecte Comerç21, impulsat per PIMEC Comerç i la Diputació de Barcelona, Rezero ja ha assessorat 133 establiments de la província de Barcelona.

Comerços i serveis reben orientació sobre com reduir residus i disminuir la petjada ecològica de la seva oferta, entre d’altres.


Fa tres anys que Rezero assessora establiments interessats a millorar aspectes de sostenibilitat, en el marc del projecte Comerç21. Es tracta d’una iniciativa per millorar l’oferta comercial de les comarques de Barcelona, impulsada per la Diputació de Barcelona i PIMEC Comerç. En aquesta edició, s’han acompanyat 50 micropimes en àmbits com la digitalització, la sostenibilitat o el màrqueting.

Per oferir acompanyament en l’àmbit de la sostenibilitat, PIMEC Comerç ha confiat en Rezero. Al llarg dels tres anys de col·laboració amb el projecte, la fundació ja ha assessorat 133 establiments.

Formacions en línia i visites presencials

Els comerços i empreses de serveis amb interès a millorar aspectes relatius a la sostenibilitat dels seus negocis, primer tenen l’oportunitat de fer una formació en línia. Es fan dues sessions en què s’ofereixen criteris generals i informacions pràctiques. Una està orientada als comerços i una altra als serveis.

Després, el personal de Rezero es desplaça a cadascun dels establiments per conèixer més de prop la seva activitat i entendre’n les particularitats. Així es detecten bones pràctiques que ja duen a terme i s’identifiquen aspectes que es poden millorar. Ja durant la mateixa visita, se’ls fan propostes de mesures a implementar i es valoren amb les persones responsables. Posteriorment, se’ls fa arribar un informe personalitzat, adaptat als reptes i oportunitats de cada activitat econòmica, així com a la motivació de les persones que han de dur a terme els canvis.

Assessorament multidimensional

Tant la diagnosi com la proposta de bones pràctiques tenen en compte les diverses dimensions de l’activitat econòmica relacionades amb la sostenibilitat:

  • Característiques de l’oferta: Com facilitar a la clientela opcions de consum responsable o, en el cas dels serveis, com aplicar criteris de sostenibilitat a l’hora de triar proveïdores i productes.
  • Accions de prevenció de residus d’un sol ús: Reducció d’envasos, foment de la reutilització d’envasos i vaixelles, habilitació de punts d’aigua per a les treballadores per evitar envasos d’un sol ús…
  • Mesures de prevenció del malbaratament alimentari
  • Dinàmiques de foment de pràctiques de consum responsable entre la clientela: Descomptes pel producte local o per l’ús d’envasos reutilitzables, per exemple.
  • Comunicació, interna i externa, de les bones pràctiques: Petició de reducció d’embalatges a proveïdores, cartelleria informativa dels criteris ambientals aplicats…
  • Venda a domicili sense residus i amb mínim impacte
  • Gestió interna coherent amb criteris ambientals: Neteja sense tòxics ni residus, consum d’aigua i energia…