Des de Rezero hem impulsat la campanya Nou Període, per posar sobre la taula els impactes ambientals, econòmics, socials i en la salut dels productes menstruals d’un sol ús i visibilitzar les alternatives existents per viure una menstruació Residu Zero.

Amb aquesta campanya Rezero pretén trencar el tabú de la menstruació que existeix encara avui en dia en la nostra societat, normalitzant aquest fenomen que viu la meitat de la població durant 2.400 dies de la seva vida de mitjana.

I ho fem a través de la informació, l’educació i les propostes noramtives. Hem desplegat recursos com a eines d’empoderament per a les persones menstruants. En aquesta web podràs trobar un seguit de recursos descarregables sobre els productes menstruals, el directori d’adreces on els pots trobar i altres recursos d’educació menstrual.

L’educació menstrual és una eina clau per canviar la manera com es percep i es viu la menstruació socialment. Per això, també oferim recursos educatius per treballar la menstruació i els productes menstruals des de l’aula. Tant per centres d’educació formal com en espais d’educació no formal, i des de les primeres edats en contacte amb la menstruació (cicle superior de primària), fins a les universitats.


Reivindica!

Signa i difon el manifest sagnant

Aquest manifest pretén donar llum a la realitat que hi ha darrere dels productes menstruals d’un sol ús i fer una crida a la Comissió Europea, l’Estat espanyol i els governs de les comunitats autònomes (com Illes Balears i Catalunya), perquè empoderin a la meitat de la seva població, garanteixin el dret a fer una elecció informada, així com l’accés a productes menstruals segurs, justos i circulars.

Signa aquí


Fes xarxa

Lavabos amics de la menstruació sostenible

Lavabos amics de la menstruació sostenible és un distintiu que vol posar de manifest el dret de les dones i persones menstruants a tenir accés a lavabos públics on poder exercir el seu dret de neteja i ús de productes menstruals segurs (lliures de tòxics), justos (accessibles) i circulars (reutilitzables).Fes difusió!

Dóna’ns a conèixer un lavabo amic de la menstruació sostenible.

Fes difusió a les teves xarxes socials amb #NouPeríode.

Comparteix el vídeo que tenim penjat a Youtube.

Difon els materials que compartirem durant la Environmenstrual Week (19-26 d’octubre 2022).


Amb el suport de:


Imatges

Altres projectes

#webinarsRezero

#webinarsRezero En el marc dels 15 anys de Rezero, presentem un conjunt de seminaris web amb la participació de representants de tots els sectors. Mitjançant la intervenció professional i les discussions en profunditat, els seminaris web us proporcionaran experiències de primera mà sobre les millors pràctiques sobre el residu zero. Estem en un moment d’oportunitat […] Veure més

No volem una salut de plàstic

Darrerament sota el pretext del servei, la protecció i la higiene dels productes han proliferat els envasos de plàstic d’un sol ús, el take away i el sobreempaquetatge. A part d’afectar els ecosistemes naturals -especialment als nostres mars i oceans-, hi ha estudis que afirmen que els components del plàstic estan presents al nostre cos […] Veure més

Jo consumeixo conscientment

Jo consumeixo conscientment A Catalunya es genera l’alarmant xifra de 1,35 kg de residus municipals per persona al dia. Cada cop més persones lluiten contra aquesta tendència amb els seus hàbits diaris. Amb la campanya #JøCøcø, Rezero vol amplificar aquestes experiències positives individuals de cønsum cønscient, connectar-les entre sí i posar-les en valor. A través […] Veure més