El Podcast Rezero – noves mirades cap al Residu Zero posa de cap per avall l’actual model de producció i consum per tal de construir una societat Residu Zero. Un espai crític on poder parlar d’economia global i local, salut, feminisme, cooperació, comunicació ambiental, conceptes nous o trillats de sostenibilitat. També amb tocs de divulgació ambiental.


El consum no fa la felicitat

“La societat Residu Zero ens farà més felices perquè valorem més tot el que ens envolta, valorem els recursos i les persones”.

Entrevista a la Rosa García, directora general de Rezero.


Economia global Residu Zero

“El PIB és un indicador del segle passat que fa aigües per tot arreu. Ens és poc útil per mesurar la riquesa de les nacions, és a dir, la dels territoris i la de les persones que hi viuen”.

Entrevista a en Joan Salabert, economista.


La biblioteca de les coses

“Col·lectivitzar objectes com una panificadora, que no fem servir cada dia, redueix l’impacte ambiental i té beneficis socials”.

Entrevista a l’Eli Miralles, de Nusos cooperativa.


Com ha canviat la percepció del cicle menstrual al llarg dels anys?

“Una dona ha de conèixer el seu cos per començar a valorar-se a si mateixa”.

Entrevista a la doctora Elena Carreras, cap del Servei d’Obstetrícia i Ginecologia de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron.


Una menstruació ecològica i saludable

“Usar tampons o compreses per tota la vida representa una despesa de 2.500 euros. Optar per la copa menstrual, 140 euros”.

Entrevista a la Marta Beltran, directora de projectes de Rezero.


Quines son les tendències del periodisme ambiental?

“Hem de saber combinar la lectura que fem a dues velocitats: una més ràpida per captar el punt de l’actualitat i, l’altra i obligatòria, amb continguts més pausats i extensos per anar més enllà”.

Entrevista a l’Elena Freixa, periodista de l'”Ara”. Cap de la secció de Societat, especialitzada en temes de medi ambient.


Propers programes:

Alimentació i Residu Zero, amb Carme Ruscalleda.

Adaptar-se al canvi climàtic, amb Francesc Mauri i Cori Calero

Espai web del pòdcast Rezero patrocinat per: