Amb la creació de les diverses xarxes d’aprofitament de Pont Alimentari s’evita, dia rere dia, el malbaratament de quilos d’aliments i emissions de CO₂. Promogut amb Banc de Recursos, Pont Alimentari també contribueix a millorar la situació de persones en situació de vulnerabilitat i treballa en la prevenció de residus alimentaris.
Cada any a Catalunya es llencen 260.000 tones de menjar. Aquests aliments desaprofitats equivalen a les necessitats alimentàries de 500.000 persones durant un any. Alhora, el 22% de la població de Catalunya viu per sota del llindar de la pobresa. El malbaratament alimentari és doncs un problema complex que va més enllà de l’àmbit ambiental i que, davant les necessitats socials existents, resulta encara més insostenible i injustificable.
Pont Alimentari és un projecte impulsat per Rezero i la Fundació Banc de Recursos. La campanya pretén aprofitar l’excedent alimentari dels sectors de la distribució al detall, el càtering i la restauració donant-lo a entitats socials de suport a col·lectius vulnerables (infants, malalts, gent gran, menjadors socials…). La campanya treballa també en la prevenció d’aquest malbaratament oferint diagnosis dels aliments llençats així com proposant bones pràctiques personalitzades per a les empreses d’aquests sectors que ho sol·licitin.
Així mateix, s’incideix en la sensibilització tant als clients i personal de les empreses donants com a la població general pel que fa als beneficis ambientals i socioeconòmics associats a la reducció del malbaratament alimentari.