fbpx
Banner-pontalimentari

Amb la creació de les diverses xarxes d’aprofitament de Pont Alimentari s’evita, dia rere dia, el malbaratament de quilos d’aliments i emissions de CO₂. Promogut amb Banc de Recursos, Pont Alimentari també contribueix a millorar la situació de persones en situació de vulnerabilitat i treballa en la prevenció de residus alimentaris.


Cada any a Catalunya es llencen 260.000 tones de menjar. Aquests aliments desaprofitats equivalen a les necessitats alimentàries de 500.000 persones durant un any. Alhora, el 22% de la població de Catalunya viu per sota del llindar de la pobresa. El malbaratament alimentari és doncs un problema complex que va més enllà de l’àmbit ambiental i que, davant les necessitats socials existents, resulta encara més insostenible i injustificable.

Pont Alimentari és un projecte impulsat per Rezero i la Fundació Banc de Recursos. La campanya pretén aprofitar l’excedent alimentari dels sectors de la distribució al detall, el càtering i la restauració donant-lo a entitats socials de suport a col·lectius vulnerables (infants, malalts, gent gran, menjadors socials…). La campanya treballa també en la prevenció d’aquest malbaratament oferint diagnosis dels aliments llençats així com proposant bones pràctiques personalitzades per a les empreses d’aquests sectors que ho sol·licitin.

Així mateix, s’incideix en la sensibilització tant als clients i personal de les empreses donants com a la població general pel que fa als beneficis ambientals i socioeconòmics associats a la reducció del malbaratament alimentari.

Imatges

Altres projectes

Remenja’mmmm

Propostes adreçades al sector de la restauració per prevenir el malbaratament alimentari, en especial el que es genera a sala quan queda menjar al plat. Remenja’mmm facilita eines de sensibilització de la clientela i el personal i dona visibilitat a bones pràctiques de prevenció. Aproximadament, el 16% dels aliments que es perden o malbaraten, prové […] Veure més

Comerç Verd

Comerç Verd és una certificació atorgada per Rezero per identificar els comerços de proximitat de Catalunya i Balears amb una oferta respectuosa amb el medi ambient i la salut. Els establiments poden sol·licitar-la de forma individual o a través de campanyes d’identificació de Comerç Verd impulsades pels ajuntaments. La societat és cada vegada més conscient […] Veure més

Catalunya Lliure de Bosses

El moviment internacional del Dia Lliure de Bosses de Plàstic, que se celebra cada 3 de juliol, va ser impulsat per Rezero el 2008. La lluita per l’eliminació de les bosses de plàstic és clau; d’una banda, perquè tenen un alt contingut d’elements contaminants i són difícilment reciclables, però sobretot perquè són el símbol emblemàtic […] Veure més