Propostes adreçades al sector de la restauració per prevenir el malbaratament alimentari, en especial el que es genera a sala quan queda menjar al plat. Remenja’mmm facilita eines de sensibilització de la clientela i el personal i dona visibilitat a bones pràctiques de prevenció.
Aproximadament, el 16% dels aliments que es perden o malbaraten, prové del sector de la restauració. Part d’aquest excedent alimentari pot ser abordat des de projectes de prevenció i reaprofitament, com el Pont Alimentari, però hi ha un gruix important que no està atès. Aquest excedent que fins ara no ha estat treballat és el que es genera pels mateixos comensals dels restaurants, que es materialitza en tots els aliments que un cop servits a taula no han estat consumits i que, malauradament, han d’acabar a les escombraries.
Remenja’mmm té per objectiu fer visible la problemàtica del malbaratament alimentari i sensibilitzar, tant els consumidors com la indústria de restauració i hostaleria, en la seva prevenció així com en els beneficis ambientals i socioeconòmics associats. Així mateix, es brinden propostes per a la seva reducció oferint envasos per recuperar l’excedent que es genera per part dels comensals a les taules dels restaurants. D’aquesta manera es pretén incidir en els hàbits dels consumidors, normalitzant actituds com endur-se dels restaurants el menjar i la beguda no consumida.
La campanya també pretén contribuir a assolir els objectius de reducció del malbaratament alimentari i de prevenció de residus establerts per la legislació europea, estatal i autonòmica, així com implicar en la campanya les administracions públiques i aglutinar els altres actors involucrats en el malbaratament com poden ser entitats sense ànim de lucre i la indústria.
Accedeix a la xarxa de restaurants adherits
Accedeix a la campanya Remenja’mmm a Balears