ReWINE promou la implantació d’un sistema sostenible de recollida, neteja i reutilització d’ampolles de vidre en el sector vitivinícola. El projecte involucra tots els agents de la cadena de producció, distribució i consum, amb l’objectiu d’evitar el malbaratament de recursos que impliquen les ampolles d’un sol ús.
El principal objectiu del projecte reWINE és demostrar la viabilitat d’un sistema sostenible de recollida, neteja i reutilització d’ampolles de vidre en el sector vitivinícola.
El projecte involucra consumidors, cellers, bars, restaurants, empreses distribuïdores, botigues i deixalleries per posar en marxa un circuit de reutilització d’ampolles de vi, des de la recol·lecció i rentada, fins a la nova distribució, passant per l’etiquetatge i embotellament.
Els envasos de vi actualment no es reutilitzen en cap dels seus canals de distribució, ni tan sols en hotels, restaurants i càterings, com passa en altres sectors de begudes, com els envasos de refrescos o cerveses.
Per això, el projecte reWINE ha identificat les oportunitats i barreres de la reutilització d’ampolles de vi, a través de dades experimentals que asseguren la seva viabilitat tècnica, sanitària i de qualitat. Està demostrat que és una solució rendible per les empreses i el medi ambient.
La indústria del vi és una de les més afectades pel canvi climàtic, ja que la vinya i la qualitat del vi depèn en gran manera de les condicions atmosfèriques. Per això s’han d’implementar noves tècniques i estratègies per reduir la petjada de carboni.

El sistema de reutilització d’ampolles de vi que proposa el projecte reWINE té en compte tot el procés de l’ampolla, des del seu etiquetatge, rentat, distribució al mercat fins a la recol·lecció de les ampolles buides, i involucra bodegues, deixalleries, restaurants, botigues i consumidors.
Vegeu el projecte pilot reWine a Catalunya
T’interessa col·laborar amb reWine a Balears?