En el marc dels 15 anys de Rezero, presentem un conjunt de seminaris web (dos cada mes) amb la participació de representants de tots els sectors. Mitjançant la intervenció professional i les discussions en profunditat, els seminaris web us proporcionaran experiències de primera mà sobre les millors pràctiques sobre el residu zero.

Estem en un moment d’oportunitat per avançar en polítiques que ajudin a fer la realitat la societat residu zero que anhelem. La normativa europea és un bon marc on actuar-hi i necessitem posar sobre la taula els elements claus cap a una transformació real. I és que actualment està en debat tant la legislació de residus estatal, com la catalana i l’execució de la balear.

Els seminaris web són gratuïts, però per ajudar-nos a mantenir i millorar aquest projecte i la missió de Rezero, us demanem que us uniu a la #gentRezero perquè juntxs puguem posar el focus a la societat Residu Zero.


Dimecres 20 de gener 2021 de 16.30 a 18h

Desplastifiquem l’alimentació

Han proliferat de tal manera els envasos de plàstic d’un sol ús que poden afectar la salut humana. Aquest webinar aportarà coneixements científics i experiències per afavorir canvis en el sistema productiu, de consum i normatiu per canviar aquesta tendència.

Programa (en construcció) // Inscripcions


ANTERIORS

Dimecres 21 Octubre de 16.30 a 18h

Canviem les regles. Visions transformadores entorn els productes menstruals

Quins productes utilitzem i posem en contacte amb el nostre cos durant la regla? En aquest webinar parlarem amb dones que treballen per canviar les regles, des de l’òptica de la salut, l’economia, l’educació, el medi ambient i de les seves implicacions socials.

Veure el programa realitzat i els vídeos del #webinarRezero “Canviem les regles”


Dimecres 4 de novembre de 16.30 a 18h

Turisme d’usar i llençar

Les economies locals del Mediterrani depenen en bona part del turisme. No obstant, aquesta activitat suposa també una gran càrrega ambiental i pot arribar a significar el 8% de la generació de residus de les localitats. Per això, des de Rezero ens plantegem si és possible un turisme residu zero. Amb aquest webinar ens volem apropar a la visió crítica del turisme massificat i mostrar estratègies i alternatives que ja s’apliquen a Catalunya i Balears per promoure el turisme sostenible i sense residus. Però, té oportunitats de futur el turisme sostenible a llarg termini? És la pandèmia del COVID19 una oportunitat per canviar el rumb del turisme?

Veure el programa realitzat i els vídeos del #webinarRezero “Turisme d’usar i llençar”

Dimecres 18 de novembre de 12 a 13.30h


Burilles de cigarreta, un petit residu que requereix gran atenció

Les burilles de cigarreta no són actualment una prioritat en l’agenda política de la prevenció i gestió de residus, tot i ser un dels residus més abundants en la brossa dispersa d’entorns naturals i urbans i causar greus impactes ambientals, degut a la seva composició material i l’acumulació de substàncies tòxiques i elevats costos de neteja i gestió per a l’administració.

En aquesta conferència presentarem quina és la situació actual pel que fa a la generació i gestió dels residus/burilles de cigarreta a Catalunya, quins són els principals impactes ambientals i econòmics que poden ocasionar i analitzarem i debatirem sobre quines mesures es poden implantar per reduir els seus impactes, facilitar la seva recollida i possible tractament.

Veure el programa realitzat i els vídeos del #webinarRezero “Burilles de cigarreta”

Imatges