fbpx

El Comerç Verd es viu a Manacor

Sota el lema Comerç Verd i Viu, l’Ajuntament de Manacor inicia una campanya d’impuls del consum conscient i sense residus. La campanya, que compta amb la col.laboració de Rezero, vol cridar a la participació, amb tallers i xerrades a diferents establiments i premis a les bones pràctiques de consum.

El 2021, Manacor es va convertir en el primer municipi de les Illes Balears a certificar els comerços que tenen una oferta sostenible i que aposten per la reducció de residus i el producte local. Actualment, són 52 els establiments del municipi que compten amb la certificació Comerç Verd, impulsada per Rezero.

Enguany, i seguint amb la filosofia de promoure un consum conscient i sense residus, el consistori ha volgut fer un pas més enllà amb una campanya que pretén moure a la participació tant dels comerços com dels mateixos consumidors. El lema de la campanya és Comerç Verd i Viu i ha comptat també amb la participació de Rezero.

Entre el 20 de maig i 12 de juny, s’han programat tallers i xerrades gratuïts a diferents comerços de Manacor al voltant de temàtiques ben diverses: higiene femenina, cosmètica natural, upcycling de mobles, autoreparació, etc. Podeu trobar tota la programació a la web.

La participació als tallers i les bones pràctiques de consum tenen premi

Comprar productes ecològics, de proximitat o comerç just, comprar a granel o amb envasos reutilitzables, són algunes de les bones pràctiques que l’Ajuntament vol convertir en hàbit i normalitzar entre la població. Per això, i durant la campanya Comerç Verd i Viu, cada bona acció permetrà aconseguir punts que es podran canviar per obsequis en els quatre punts informatius que l’Ajuntament habilitarà durant els mesos de juny i juliol. Seguiu l’enllaç per trobar tota la informació sobre el funcionament de la campanya.

La presentació d’aquesta iniciativa es va fer ahir, 15 de maig, a Manacor i va comptar amb la presència del delegat de Medi Ambient, Sebastià Llodrà, la delegada de Comerç, Paula Asegurado; la coordinadora de Rezero a les Illes Balears, Roser Badia; Alícia Marqués, coordinadora de tallers de la Fundació Deixalles, Maria Suau, responsable de Medi Ambient de la Fundació Deixalles; i Elisabet Vaquer, educadora per a la transformació social de S’Altra Senalla.