Un any més, Rezero vol reconèixer el poder transformador de les actuacions de prevenció de residus impulsades a Balears i que a l’hora serveixen d’inspiració per a altres iniciatives.
Enguany, els candidats a cada categoria són:
Categoria Comerç
Taller Vius – Per la utilització de teles naturals i ser un exemple reaprofitament, aprofitant els excedents per fer fer tallers de costura o nous models.
Cooperativa San Crispín – Per ser un negoci arrelat al territori, amb bona oferta de producte local i ecològic, inclosa la venda a granel i el foment de la prevenció pel malbaratament alimentari.
Sa Teulera – Per haver estat pionera en la producció local i ecològica a Mallorca que l’han convertit en un referent.
Categoria Empresa
TH – Tot Herba – Per haver estat pionera a tot l’Estat en cosmètica natural, aprofitant els principis actius de plantes mediterrànies, tot i apostant per formats a granel i reutilitzables.
Polarier – Per ser una bugaderia que utilitza productes biodegradables que allarguen la vida de la roba dins el sector hoteler i pel seu sistema logístic que elimina els plàstics d’un sol ús.
Agromart – per la seva aposta pel producte propi i ecològic i la iniciativa d’envàs reutilitzable a les seves botigues.
Categoria Entitat
Save the Med – Per la seva tasca en la lluita contra el plàstic, destacant “Balears sense Plàstics”, l’indicador HAPI, un programa que per mesurar el grau d’impacte ambiental dels productes usats al sector HORECA i la Certificació Plastic Free Balearics.
Per la Mar Viva – Pel seu esforç constant contra els residus que arriben al mar, concretament a les costes de Menorca, amb un equip incansable de persones voluntàries que fan campanyes d’acció, formació i comunicació.
Fundació Esment – per la seva trajectòria coherent, apostant per la diversitat, els productes de producció pròpia i ecològics, la prevenció del malbaratament alimentari i l’eliminació del plàstics en els seus establiments, gràcies a la feina conjunta amb Save the Med.
Categoria Administració
Consell Insular de Formentera – Per la pioners en la política contra les bosses i els plàstics d’un sol ús, en a la xarxa de “Ciutats i pobles residu zero”, en campanyes d’educació menstrual lliure de residus, etc. I per implantar, amb l’impuls del Govern Balear, un Sistema de Dipòsit Devolució i Retorn d’envasos, que servirà de model per a la resta de les Illes Balears.
Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar – Per l’aprovació del recent Pla de Prevenció de Residus ser pioner en la recollida de l’orgànica a grans productors i així com posar en marxa el pagament per generació a grans productors.
Mancomunitat des Raiguer – Per fomentar la reutilització per davant d’altres mesures, aplicant la jerarquia de residus.
En l’edició d’enguany el jurat encarregat d’escollir les propostes guanyadores està constituït per :
Maria Suau – Directora de la Fundació Deixalles i membre del Patronat de Rezero
Lluís Amengual – Periodista i divulgador ambiental
Sandra Espeja – Responsable de l’àrea de Ciència Ciutadana de la Fundació Marilles
Hazel Morgan – Presidenta d’Amics de la Terra Eivissa
Xavier Pastor – Biòleg, oceanògraf i activista
Jordi Mora – President de PIMEM
Coneixerem el guanyadors a l’Acte anual Rezero a Balears que tendrà lloc el proper 27 d’octubre al Col.legi Oficial d’Arquitectes de les Illes Balears, amb la presència del Conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, així com d’altres personalitats del món empresarial, social i econòmic de les Illes.