fbpx

La certificació ‘Comerç Verd’ suma 52 comerços a Manacor i comença l’expansió a Balears

Comerços, entitats econòmiques i representants polítics i de l’administració, participen a Manacor a la presentació pública de Rezero per la nova estratègia de Comerç Verd, la primera certificació que garanteix el consum conscient.

 

Manacor, 1 de juliol de 2022.- La venda a granel, de productes de proximitat i de producció ecològica, que donen suport a models de producció més sostenibles, són tendència i augmenten any rere any amb creixements constants. A l’estudi “Botigues lliures d’envasos a Europa“ es calcula que l’any 2023 es podran generar 10.000 llocs de treball en el sector comercial que fomenta la venda a granel, sense envasos.

Els comerços que obtenen la certificació de Comerç Verd reivindiquen el paper tan important que tenen en la reducció de residus d’envasos i embolcalls i en oferir productes més respectuosos amb el medi ambient i la salut de les persones. 

Actualment, hi ha més de 700 comerços certificats per Rezero com a Comerç Verd (en categories com alimentació, neteja i higiene, llar, moda i calçat, estètica, papereria i copisteria, artesania, dietètica i salut, oci, infants, animals i plantes i jardineria). Manacor és el primer municipi de Balears que ha impulsat aquesta certificació amb 52 botigues certificades. Per Sebastià Llodrà, Delegat de Medi Ambient de l’Ajuntament de Manacor, “Comerç verd té una part ambiental, però també cívica i econòmica. Aquests 52 comerços de Manacor que ho han arrencat són només els primers, perquè en vendran molts més. Aquests negocis aporten un valor afegit més enllà. Es tracta de reduir residus, però també d’economia local i de fer poble”.

Així mateix, Miquel Oliver, batle de Manacor, ha afegit. “Ens enorgulleix que Manacor sigui pioner i per això convidam els demés municipis a què s’hi sumin i tenim la mà estesa per compartir la nostra experiència”.

Per altre costat, Roser Badia, coordinadora de Rezero a Balears, ha presentat les oportunitats de Comerç Verd per als comerços, “els comerços certificats, que estan geolocalitzats, gaudeixen de visibilitat, una plataforma de participació, serveis de comunicació, formacions i recursos de posicionament comercial. Des de Rezero, volem contribuir a enfortir el paper del comerç local com a motor de canvi cap a la societat Residu Zero.”

Suport d’entitats i administracions

També dins aquesta línia s’ha volgut manifestar Jordi Mora, President de PIMEM que ha destacat que “és la suma de tots i cada un dels petits comerços allò que farà que el Comerç Verd arribi al màxim número de compradors. Els establiments locals de cada poble o ciutat tornen a ser una peça fonamental per la conscienciació, transformació i la sostenibilitat del consum. Que Manacor arranqui el projecte amb 52 comerços ja adherits és una xifra per ser molt optimistes de cara a la implantació d’aquesta certificació”.

A l’acte ha assistit Sebastià Sansó, Dir. Gral. de Residus de la Conselleria de Medi Ambient i Territori del Govern Balear que s’ha referit a la incidència del consum dins la situació actual: “en la situació actual de crisi econòmica i de recursos, el comerç local continúa oferint la millor opció per una compra sense residus, de proximitat i sense tòxics, aquest és l´únic futur possible”.

Per la seva part Miquel Piñol, Dir. Gral de Comerç de la Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, ha destacat que “el comerç és un sector clau per la transició cap a models de consum més sostenibles i s’han de reforçar iniciatives com aquestes, que aporten valor al comerç de proximitat i promouen el consum arrelat al territori”. 

L’acte, que ha tengut un tò familiar i de celebració, ha finalitzat amb una petita ruta per alguns dels comerços certificats de Manacor.

Aquí podeu veure algunes imatges de com va ser l’acte.