Notícies

Societat Residu Zero

El Festival Residu Zero aposta pel treball en xarxa

Un dels trets característics de Rezero és l’aposta pel treball en xarxa. Per això en aquest Festival tampoc no van faltar-hi sessions de treball per àmbits temàtics en què es va fomentar l’intercanvi de punts de vista i d’experiències. Van ser espais dinàmics i participatius que van servir per identificar reptes compartits i, sobretot, estratègies […]

Veure més
Societat Residu Zero

Premis Rezero Catalunya: Una iniciativa del Ripollès, una de la província de Lleida, una del Prat de Llobregat i una altra del Pallars Jussà s’enduen els guardons de la sisena edició

Els premis reconeixen les millors iniciatives catalanes en matèria de prevenció de residus, i van lliurar-se el 26 de març, en el marc del Festival Residu Zero La Fundació MAP, una entitat sense ànim de lucre del Ripollès; Suela-Ràpid, un comerç amb dos establiments ―a Lleida i Mollerussa― i un punt de recollida a Agramunt; […]

Veure més
Societat Residu Zero

La “fast fashion”, l’SDDR i l’eliminació dels tòxics, temes estrella de la segona edició del Festival Residu Zero

Segona edició del Festival Residu Zero

Representants de la Comissió Europea i les Nacions Unides, així com experts d’arreu d’Europa, hi posaran en comú experiències pioneres en prevenció de residus i estratègies per accelerar la transició cap a la societat residu zero. Durant el Festival, es lliuraran els guardons de la sisena edició dels Premis Rezero Catalunya i donarem el tret […]

Veure més

La nova llei espanyola contra el malbaratament alimentari podria fer-lo augmentar en lloc de prevenir-lo

Llei espanyola contra el malbaratament alimentari

El col·lectiu #LeySinDesperdicio, conformat per organitzacions i activistes en la lluita contra el malbaratament alimentari, alerta sobre el greu retrocés que suposen les modificacions introduïdes en el Projecte de Llei de prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentari en el seu pas pel Senat. Lluny d’enfortir la prevenció, les esmenes obliguen a gestionar els […]

Veure més

Mallorca mira cap al take away reutilitzable en el sector turístic. És possible un canvi de model?

L’augment del consum d’aliments i begudes per emportar ha generat una gran quantitat de residus d’un sol ús, especialment en destinacions turístiques com Mallorca. Davant d’aquesta realitat, un nou estudi impulsat per Rezero i finançat per la Conselleria de Turisme, Cultura i Esports del Govern Balear, pretén analitzar la implantació de sistemes d’envasos reutilitzables en el take away per reduir la generació de residus i l’impacte ambiental d’aquesta modalitat de consum.

Veure més
Rezerolab

Més 700 kg de residus per habitant a l’any

NOTA DE PREMSA Les Illes Balears, lluny dels objectius de residu zero segons les dades del 2023 Palma, 27 de gener de 2025 – Les darreres dades sobre residus a les Illes Balears mostren una situació preocupant pel que fa a la transició cap a una societat residu zero. Malgrat certs avenços en reutilització i […]

Veure més
Societat Residu Zero

Prevenir la generació de residus de plàstic en l’àmbit local: l’èxit del projecte ERIC

Viladecans i Torrelles de Llobregat se situen a l’avantguarda a Catalunya amb el projecte ERIC (Elevating Reuse in Cities). Acompanyats de Rezero, els dos municipis han desenvolupat programes de prevenció de residus de plàstic. Durant els darrers dos anys, els municipis de Viladecans i Torrelles de Llobregat s’han situat a l’avantguarda a Catalunya amb el […]

Veure més
Societat Residu Zero

PIMEC incentivarà la reducció de plàstics als establiments de proximitat, de la mà de Rezero

PIMEC Comerç i Rezero signen un conveni de col·laboració per promoure la reducció de plàstics i el consum responsable en els establiments de proximitat catalans. Ambdues entitats estableixen línies d’actuació per fomentar la reducció de bosses de plàstic i sobre empaquetatge, la recuperació i la valorització dels residus i la promoció de la certificació Comerç […]

Veure més