fbpx
Societat Residu Zero

Parlem sobre educació menstrual / Webinar a la Environmenstrual Week

Leaking while lacking?


Et preocupa l’impacte de la pobresa menstrual i les conseqüències ambientals dels productes menstruals d’un sol ús?

Vols aprendre més sobre l’educació menstrual i com podem crear un futur més equitatiu i sostenible?

Aleshores, aquesta jornada de debat en línia és per tu!

Aquest esdeveniment s’organitza com a part de la campanya Environmenstrual Week 2024.

En aquest webinar online, discutirem la importància de l’educació menstrual, els desafiaments de la pobresa menstrual i els beneficis dels productes menstruals sostenibles.

L’acte es realitzarà en zoom al qual podeu accedir des del següent enllaç: Inscripció a la reunió – Zoom

L’esdeveniment es farà en anglès i els panelistes provenen de diferents orígens:

Nastya Podorozhnya (fundadora de l’organització de suport a les dones refugiades a Polònia):

Qui ens exposarà el tema de la pobresa menstrual en el context de les refugiades ucraïneses i com la seva iniciativa aborda aquest problema

Zilka Spahić Šiljak (professora associada en estudis de gènere, drets humans i activisme per la pau)

Qui presentarà les conclusions de l’estudi més gran sobre la pobresa menstrual a les universitats de Bòsnia

Abi O’Callaghan Platt (Coordinadora del projecte Erasmus+, Menstruation: Empowerment and Sustainability (MENSY)

Qui presentarà el seu treball sobre la lluita contra la pobresa menstrual i els costos ambientals d’aquesta a través del projecte MENSY

Jo Linehan (editora del Suplement del clima del Sunday Times)

Qui ens exposarà el tema de l’impacte ambiental dels productes menstruals d’un sol ús i els tabús relacionats amb la menstruació

Les nostres distingides ponents parlaran dels problemes urgents de la salut menstrual, la sostenibilitat i l’equitat. Compartiran les seves idees sobre:

Pobresa menstrual: la prevalença global i l’impacte de la pobresa menstrual, especialment entre les dones refugiades i les comunitats marginades.

Menstruació sostenible: els beneficis dels productes menstruals reutilitzables i els reptes per a la seva adopció, incloses les preocupacions ambientals i les barreres culturals. 🌿

Educació menstrual: la importància de l’educació menstrual integral a les escoles i comunitats, i el seu paper en l’apoderament de dones, nenes i menstruants.

Incidència i canvi de polítiques: el paper de les persones, les organitzacions i els governs a l’hora d’abordar els problemes de salut menstrual i promoure pràctiques sostenibles.

Uneix-te a nosaltres per a una discussió informativa i inspiradora sobre salut menstrual, sostenibilitat i equitat!

Aquest esdeveniment està organitzat com a part de la campanya Environmenstrual Week 2024 i pels socis del projecte Erasmus+: VOICE (Irlanda) – coordinadors del projecte, Zelena akcija / Friends of the Earth Croatia (Croàcia), REZERO (Espanya), WEN (Regne Unit), Greenzone (Hongria), ZERO (Portugal), WECF (Països Baixos) i ZWLviv (Ucraïna) – socis del projecte.

El projecte està finançat pel programa ERASMUS plus (Programa Erasmus+ Action Type KA220-ADU – Cooperation partnerships in the field of young) sota el lideratge de Leargas, l’agència nacional irlandesa. Les opinions expressades en aquest projecte i les activitats del projecte són responsabilitat exclusiva de Zelena akcija / FoE Croàcia i els socis del projecte i no reflecteixen necessàriament les opinions de la Unió Europea.