Premis Rezero Balears 2021 a les millors iniciatives en prevenció de residus i consum responsable

Palma, 17 de desembre de 2021.- Ahir es va celebrar la 2a Edició dels Premis Rezero Balears, uns guardons que posen de manifest el poder transformador de les actuacions de prevenció de residus impulsades a Balears a l’hora que puguin servir d’inspiració per a altres iniciatives.

L’acte d’entrega dels Premis, emmarcada en la celebració dels 15 anys de Rezero, es va celebrar al Col.legi Oficial d’Arquitectes de les Illes Balears i es va poder seguir també en streaming. Va comptar amb l’assistència del Conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, així com d’altres personalitats del món empresarial, social i econòmic de les Illes.

Els Premis Rezero volen reforçar les iniciatives que avancen cap al Residu Zero distingint 4 categories: administració, comerç, entitat i empresa. La producció local i ecològica d’aliments, l’eliminació dels productes d’un sol ús, la venda a granel , la distribució en envàs retornable, la reparació o el reaprofitament són estratègies circulars que posen en valor els productes, els materials i els recursos per mantenir-los dins l’economia durant el màxim temps possible, reduint la generació de residus i l’impacte de l’extracció de noves matèries. Unes estratègies que en el moment actual, ple d’incerteses, inspiren noves oportunitats, estalvien recursos i poden generar una gran diversitat de llocs de feina.

En l’edició d’enguany el jurat encarregat d’escollir les propostes guanyadores ha estat constituït per : Sandra Espera, membre de la Fundació Marilles; Ferran Rosa, Dir. de l’Institut Balears d’Energia; Lluis Amengual, perdiodista mediambiental; Salud Deudero, Oceanògrafa; Jordi Mora, President de PIMEM; Daisee Aguilera, Alianza Residuo Cero.Sandra Espeja, responsable de l’àrea de Ciència Ciutadana de la Fundació Marilles  ha entregat el Premi Rezero 2021 de Balears en la categoria COMERÇ a Ascensión Navarro de PELUQUERIA MOVE per facilitar la venda a granel de productes de perruqueria i promoure la reutilització d’envasos entre els seus clients . Per utilitzar productes de perruqueria amb criteris de proximitat i Per la reducció dels plàstics i elements d’un sol ús en tot el que fa referència a la seva activitat professional.

Jordi Mora, president de PIMEM ha entregat el Premi Rezero 2021 de Balears en la categoria EMPRESA a Enric Salvador, d’ INDUSTRIAS ARGUI.  Per l’oferta en envasos reutilitzables i dispensadors de refill/reompliment per a hotels, residències i altres establiments. Per oferir detergents químics a granel . Per oferir una gamma de detergents amb etiqueta Ecolabel, desenvolupats ii produïts a les Balears. 

Maria Suau, responsable de medi ambient de la Fundació Deixalles, ha fet entrega del Premi Rezero 2021 de Balears en la categoria ENTITAT a Teresa Bestard del LABORATORI D’ABASTIMENT COOPERATIU – TERRANOSTRA .El jurat ha valorat l’impuls del primer supermercat cooperatiu de Mallorca, amb oferta de productes agroecològics i locals, i amb criteris d’equitat i sostenibilitat, com de prevenció de residus. Per apostar per la venda a granel i/o en envàs retornable i per donar suport i ampliar la demanda i l’oferta de productes locals, ecològics i lliures d’envasos a les Illes Balears.

I, per últim, Miquel Mir, Conseller de Mediambient i Territori del Govern Balear ha fet entrega del Premi Rezero 2021 de Balears en la categoria ADMINISTRACIÓ a Sebastià Llodrà de l’AJUNTAMENT DE MANACOR Per l’aprovació d’un Pla de Prevenció de residus ambiciós al municipi , mitjançant la recollida selectiva, amb la implantació progressiva del sistema de recollida porta a porta, la recollida de matèria orgànica , i per ser el primer municipi de Balears en incorporar-se a la xarxa Comerç Verd.

Fotos @MiquelJulià

Podeu veure més informació de tots els candidats aquí

Trobareu les fotografies de l’acte aquí