fbpx

ReWine Mallorca: 2a trobada del grup motor

La segona trobada del grup motor que està impulsant el projecte ReWine a Mallorca va tenir lloc el passat 16 de març. Aquest projecte, liderat per Rezero i que compta amb el suport de la Fundació Mallorca Preservation, està enfilant els diferents actors que juguen un paper destacat en el sector vinícola de l’illa, per cosir una xarxa de complicitats i analitzar quines serien les actuacions necessàries per tal que la reutilització de les botelles de vi sigui una realitat a Mallorca. 

La trobada que va tenir lloc al Celler Son Prim i va comptar aquesta vegada amb la participació d’empreses i representants del sector productiu com Tianna Negre, Can Majoral, Can Feliu,  Son Prim, Bodegas Ribas, Gallinas y Focas, Vins Nadal, Finca Ca’n Axartell, Mesquida Mora, DO Binissalem, DO Pla i Llevant, Vins de la Terra de Mallorca i APAEMA. Per part del sector HORECA i hoteler Esment, Ponderosa Beach, DoDo Pollença, Grup Riu, Garden Hotels i la Xarxa Balear d’Hotels Sostenibles. A més, també donen suport al projecte la PIMEM, Fundació Marilles i el Consell de Mallorca.

Un projecte de canvi

Un projecte de canvi que implicarà la cadena de producció, distribució i consum s’ha d’abordar amb dedicació i des d’una òptica realista, no només per posar sobre la taula les dificultats, per altra banda una característica tan mallorquina, sinó també per assimilar que tot procés de canvi deixa al descobert múltiples i variades solucions possibles. Es tracta ara de valorar per a cada un dels esglaons de la cadena, quina d’aquestes solucions és la més òptima pel nostre territori. 

Sigui com sigui, haurem d’arribar-hi col·lectivament. La implicació per part de les empreses participants és alta perquè hi ha necessitats que es poden cobrir clarament amb aquest projecte. D’una banda, des del punt de vista del sector productiu un model de reutilització garantiria seguretat en l’abastiment i en els costos de les botelles, i permetria reduir considerablement la petjada de carboni del sector. D’altra banda el sector HORECA veuria oportunitats de donar compliment i d’aportar indicadors mesurables en termes de consum local i envasos reutilitzables en els plans de circularitat que estan obligats a adoptar. I és que les normatives en qüestió de reducció de residus i circularitat van en aquesta direcció i la reutilització és, en sí mateixa, un valor afegit que cada vegada pren més protagonisme.

A les Balears som capdavanters en reciclatge del vidre, com s’ha publicat aquests dies, però el valor i l’impacte en positiu augmenta exponencialment quan parlam de la seva reutilització. El gest de les empreses i entitats que estan posant el seu temps i el seu coneixement perquè ReWine sigui una realitat diu molt d’elles mateixes. En poques paraules, hi ha gestos que ho canvien tot.

Si voleu formar part d’aquest iniciativa, entrau en aquest enllaç