Informe de la implantació temporal d’un SDDR a Cadaqués
![](https://www.rezero.cat/wp-content/uploads/2020/06/cadaques-sddr-300x300.jpg)
Aquest informe analitza el disseny, la implantación i els resultats obtinguts de la prova pilot del Sistema de Retorn d’envasos d’un sol ús al municipi de Cadaqués (Girona). La implantació temporal d’un SDDR a Cadaqués té com a objectiu demostrar la viabilitat d’un model de gestió dels envasos que ja funciona amb èxit en més de 40 països i regions del món
Autoria: Rezero i Retorna
Estudi Recycling of Nespresso capsules in Catalonia. Nestlé
![](https://www.rezero.cat/wp-content/uploads/2020/06/capsulas-nexpresso-300x300.jpg)
L’estudi consisteix en analitzar el reciclatge de determinats envasos petits d’alumini (especialment càpsules de cafè NESPRESSO) mitjançant el sistema convencional de reciclatge – contenidors grocs – a Catalunya, com a prova pilot exportable en un futur a la resta de l’Estat Espanyol.
Autoria: Rezero i Acció Natura
Recogida Selectiva de envases en España
![](https://www.rezero.cat/wp-content/uploads/2020/06/KZWU_envases_ligeross12-300x246.jpg)
L’objectiu de l’estudi és determinar la proporció de residus municipals (domèstics) d’envasos que són recollits selectivament, així com la quantitat generada i els envasos majoritaris que es troben. L’estudi es va realitzar en quatre territoris d’Espanya.
Autoria: Rezero, Universitat Politècnica de Catalunya, Amigos de la Tierra i Retorna
Redesigning Producer Responsibility. A new EPR is needed for a circular economy
![Burilla a la platja per il·lustrar un article sobre el reial decret sobre les burilles](https://www.rezero.cat/wp-content/uploads/2020/06/BurillesPlatja-300x245.jpg)
Aquest estudi analitza el grau d’aplicació del principi de la responsabilitat ampliada del productor a nivell europeu, analitzant quins productes estan subjectes als esquemes de RAP i quins no i com d’efectius són. D’acord als resultats obtinguts,a l’estudi es justifica la necessitat de dissenyar un nou model per avançar cap a l’economia circular.
Autoria: Rezero i Zero Waste Europe
Flujos de residuos de envases
![](https://www.rezero.cat/wp-content/uploads/2020/06/KZWU_envases_ligeross12-300x246.jpg)
L’estudi estableix quatre indicadors principals que permeten avaluar el procés de reciclatge dels residus d’envasos domèstics en Espanya. Els quatre indicadors obeeixen a quatre fases del flux dels residus d’envasos, des del seu consum fins al seu reciclatge.
Autoria: Rezero
Una nova visió dels residus: Propostes de Responsabilitat Ampliada del Productor. Estudi de cas de Barcelona
![](https://www.rezero.cat/wp-content/uploads/2020/06/MOBLES-VELLS-620x330-1-300x300.jpg)
L’informe analitza la Responsabilitat ampliada del productor (RAP) com a instrument d’avenç cap al Residu Zero, estudiant en particular el cas de la ciutat de Barcelona, i recull un seguit de mesures d’actuació per a la correcta implantació de la RAP.
Autoria: Rezero
L’ús d’envasos de begudes reutilitzables a les Illes Balears. Pla d’impuls per l’ús d’envasos de begudes reutilitzables. Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca. Direcció General Educació Ambiental, Qualitat Ambiental i Residus
![](https://www.rezero.cat/wp-content/uploads/2020/06/rewine-300x300.png)
En aquest treball es presenta un anàlisi de la situació actual del sector de les begudes envasades a les Illes Balears amb l’objectiu d’identificar les principals barreres i el potencial existent en el territori per a la promoció dels envasos reutilitzables. També es proposen mesures per a les administracions, envasadors, emprenedors i organitzacions del tercer sector des d’on fer créixer les infraestructures de la reutilització d’envasos de begudes, així com donar visibilitat i valor als envasos retornables per tal d’augmentar la seva demanda.
Autoria: Rezero per a la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca. Direcció General Educació Ambiental, Qualitat Ambiental i Residus
Anàlisi d’elements d’envasat i propostes de prevenció. Agència de Residus de Catalunya
![](https://www.rezero.cat/wp-content/uploads/2020/06/elements-envasats-300x300.jpg)
Implantació d’un sistema de retorn d’envasos a Catalunya. Oportunitats econòmiques pels ens locals
![](https://www.rezero.cat/wp-content/uploads/2020/06/sddr-manual-e1593621486282.jpeg)
L’estudi avalua l’impacte de la implantació d’un SDDR en els diferents àmbits que afecten la gestió de residus per part dels ens locals: cost de recollida, cost de tractament, retorn del cànon, neteja viària i neteja de platges.
Autoria: Rezero i Retorna
El potencial de la reutilització a l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Àrea Metropolitana de Barcelona
![](https://www.rezero.cat/wp-content/uploads/2020/06/rewine-300x300.png)
L’estudi, que forma part dels estudis de base que es van fer per al PREMET25, analitza la reutilització actual i el potencial de reutilització a l’Àrea Metropolitana de Barcelona i aporta els elements conceptuals i tècnics i per tal que, tant a nivell municipal com metropolità, sigui possible avançar cap a un model de gestió de residus enfocat cap al residu zero, on la reutilització i la preparació per a la reutilització juguin un paper cabdal.
Autoria: Rezero per a Àrea Metropolitana de Barcelona, AMB
Informes Anuals Producció de residus en la compra quotidiana a Catalunya. Agència Catalana del Consum
![](https://www.rezero.cat/wp-content/uploads/2020/06/Estudis_imatge_21-300x300.jpg)
L’estudi analitza la producció, reciclabilitat i emissió de gasos de CO2 associats als residus d’envasos de la cistella estàndard de la compra. L’objectiu de l’estudi és analitzar els canvis en les pràctiques dels establiments escollits i valorar els canvis d’envasat al llarg del temps per poder fer una proposta de mesures aplicables segons tipologia de productes i establiment.
Autoria: Rezero
Sobreenvasat i envasos superflus en productes de consum quotidià. Agència de Residus de Catalunya
![](https://www.rezero.cat/wp-content/uploads/2020/06/Estudis_imatge_22-300x300.jpg)
Aquest estudi analitza el sobreenvasat a Catalunya. Una de les aportacions més rellevants d’aquest treball és l’elaboració d’una base de dades sobre els diferents envasos presents al mercat català i que pot esdevenir un primer referent per l’aplicació de mesures d’ecodisseny que garanteixin el mínim impacte ambiental. L’estudi també pretén donar a conèixer el grau de sobreenvasat i la presència envasos superflus d’alguns dels productes d’alimentació i neteja de major consum del mercat català i traslladar aquests resultats a fabricants, distribuïdors, consumidors i reguladors.
Autoria: Rezero