No volem una salut de plàstic
Darrerament sota el pretext del servei, la protecció i la higiene dels productes han proliferat els envasos de plàstic d’un sol ús, el take away i el sobreempaquetatge. A part d’afectar els ecosistemes naturals -especialment als nostres mars i oceans-, hi ha estudis que afirmen que els components del plàstic estan presents al nostre cos […]
Veure més
#webinarsRezero
En el marc dels 15 anys de Rezero, presentem un conjunt de seminaris web amb la participació de representants de tots els sectors. Mitjançant la intervenció professional i les discussions en profunditat, els seminaris web us proporcionaran experiències de primera mà sobre les millors pràctiques sobre el residu zero. Estem en un moment d’oportunitat per […]
Veure més
Nou Període
Els productes menstruals d’un sol ús generen una gran quantitat de residus que acaben en incineradores i abocadors o abandonats al medi ambient. De fet, els tampons i les compreses es troben entre el top 10 de plàstics d’un sol ús recollits en platges i superfícies marines. S’ha calculat que a Catalunya l’any 2019 i […]
Veure més
Premis Rezero
Millors iniciatives anuals en Residu Zero per empreses, administracions públiques, entitats i comerços. Premis Rezero 2020 (1a Edició Balears) Premis Rezero 2019 Premis Rezero 2018
Veure més
Ciutats i pobles Residu Zero
El camí de les Ciutats i Pobles Residu Zero és donar passes a curt i llarg termini per eliminar gradualment els residus, no cremant-los o abocant-los, sinó creant i implementant sistemes que no generin residus
Veure més
Idees circulars, resultats rodons
Aquesta campanya visibilitza les iniciatives i empreses balears que duen a la pràctica accions inspiradores i referents en la prevenció de residus i el consum responsable, sigui des de l’ecodisseny, la producció local i ecològica, la reparació, la reutilització, el reciclatge, la gestió preventiva dels residus o qualsevol altra activitat que permeti avançar cap a […]
Veure més
Biblioteca de les Coses
El model de consum i producció actual ens ha portat a acumular objectes a casa que gairebé no fem servir però ocupen espai, costen diners i acaben esdevenint residus. S’estima que una família posseeix entre 3.000 i 4.000 objectes que amb prou feines utilitza i que probablement mai arribaran al final de la seva vida […]
Veure més
Rewine
El principal objectiu del projecte reWINE és demostrar la viabilitat d’un sistema sostenible de recollida, neteja i reutilització d’ampolles de vidre en el sector vitivinícola de Catalunya. El projecte involucra consumidors, cellers, bars, restaurants, empreses distribuïdores, botigues i deixalleries per fer una prova pilot de la reutilització d’ampolles de vi, des del seu rentat, etiquetatge, […]
Veure més
Jo consumeixo conscientment
A Catalunya es genera l’alarmant xifra de 1,35 kg de residus municipals per persona al dia. Cada cop més persones lluiten contra aquesta tendència amb els seus hàbits diaris. Amb la campanya #JøCøcø, Rezero vol amplificar aquestes experiències positives individuals de cønsum cønscient, connectar-les entre sí i posar-les en valor. A través de diverses històries […]
Veure més
Comerç Verd
La societat és cada vegada més conscient del seu consum i cerca el comerç que ofereix productes i serveis més respectuosos amb el medi ambient i la salut. Comerç Verd és una iniciativa pensada per identificar i donar a conèixer aquells petits comerços de proximitat que tenen a la venta una oferta en aquesta línea. […]
Veure més
Pont Alimentari
Cada any a Catalunya es llencen 260.000 tones de menjar. Aquests aliments desaprofitats equivalen a les necessitats alimentàries de 500.000 persones durant un any. Alhora, el 22% de la població de Catalunya viu per sota del llindar de la pobresa. El malbaratament alimentari és doncs un problema complex que va més enllà de l’àmbit ambiental […]
Veure més
Remenja’mmmm
Anualment es generen a Catalunya més de 260.000 tones de malbaratament alimentari, el 16% de les quals provenen del sector de la restauració. Part d’aquest excedent alimentari pot ser abordat des de projectes de prevenció i reaprofitament, com el Pont Alimentari, però hi ha un gruix important que no està atès. Aquest excedent que fins […]
Veure més